Estas en: Valencià www.ateneumusical.org Ateneu Musical www.ateneumusical.org Banda Jove www.ateneumusical.org Banda Jove de l'Ateneu Musical Contestà

Banda Jove de l'Ateneu Musical Contestà

Comparteix-ho al Facebook Compartir al Facebook
Ateneu Musical

La banda Jove de l'Ateneu va nàixer en 1989, tan sols 4 anys després de la fundació de la Societat Ateneu Musical. L’objectiu durant tots els anys l’existència  ha segut el de formar els futurs components de la banda des del mateix moment en el que agafen l'instrument i completar l’aprenentatge que els educands han tingut a l'Acadèmia. Des d’un primer moment es pretén que a més d’estudiar els xiquets i xiquetes gaudisquen.


Va participar els anys 90 a les quatre edicions de la Festa Musical del Xiquet organitzades per l'Ateneu Musical i al llarg de tots aquestos anys ha realitzat concerts als centres educatius de Cocentaina, amb els quals col·laboren assíduament. També ha estat convidada a actuar a algunes localitats de la comarca de El Comtat. En el 2000, 2001 i 2002 ha participat a la Trobada Comarcal de Joves Intèrprets que organitza la delegació comarcal de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana.


En un principi va estar dirigida pel clarinetista Eduardo Bernabeu qui per motius professionals va haver-la de deixar en 1995. Després d’uns anys d’inactivitat als que intervingueren alguns músics en qualitat de convidats com Carlos Jover, la tasca va ser represa seriosament pels professors Agustí Martínez Caballero primer, i Francisco Varó després.


L’any 1998 un canvi a la gestió de l'Escola de Música de l'Ateneu provoca un rellançament de la Banda Jove, que passa a dependre de l’escola de música en lloc de la Banda i a ser coordinada per l'Associació de Pares i Mares d'Alumnes. En aquell moment agafà la batuta el també contestà Rafael Faus Uris.

Destacar també el Festival de Bandes Joves en honor a la Mare de Déu del Miracle de Cocentaina, el qual ja porta nou edicions celebrades, on la banda jove de l’Ateneu a compartit escenari amb un gran nombre de Bandes joves de la tot arreu de la Comunitat i sobre tot la realització d’eixides i intercanvis amb altres bandes fora de la Comunitat Valenciana amb un gran nombre de convivències musicals.

L’any 2002 la Banda Jove de l'Escola de l'Ateneu torna a formar part de la Banda i agafa la batuta el director  José Javier Alvado Serrano el qual realitzà una gran llavor amb els membres més xicotets d’aquesta, adaptant nou repertori variat i de tot tipus d’estils musicals que vàren fer que  els seus membres conegueren de millor forma el repertori per a Banda Jove actual. Destacar el primer premi obtés l'any 2011 al Primer Certamen per a bandes jovens celebrat a Beniarrés "Aulos" on la banda jove de l'Ateneu va obtindre la màxima puntuació amb 52 membres participants.

En l’actualitat la Banda Jove de l'Ateneu Musical té 35 membres i un funcionament propi amb junta directiva i participa activament en Concerts didàctics a Cocentaina amb la col·laboració de les escoles de poble. El seu director titular és Joan Soler Sellés.

Galeria d'Imatges

Calendari d'events

<<mayo de 2024>>
lunmarmiéjueviesábdom
29301

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

12
3456789

Accés a la Intranet

www.ateneumusical.org Usuari:
www.ateneumusical.org
www.ateneumusical.org Password:
www.ateneumusical.org Login
www.ateneumusical.org

Ateneu Musical

Ateneu Musical Contesta