Estas en: Valencià www.ateneumusical.org Ateneu Musical www.ateneumusical.org Noticies www.ateneumusical.org EL COMPOSITOR RAMON GARCIA I SOLER, NOMINAT ALS PRESTIGIOSOS PREMIS HOLLYWOOD MUSIC IN MEDIA AWARDS

EL COMPOSITOR RAMON GARCIA I SOLER, NOMINAT ALS PRESTIGIOSOS PREMIS HOLLYWOOD MUSIC IN MEDIA AWARDS

Comparteix-ho al Facebook Compartir al Facebook
Ateneu Musical

El passat 7 de maig es va fer públic que el compositor Ramon Garcia i Soler havia estat nominat als prestigiosos premis Hollywood Music in Media Awars (HMMA), coneguts com els «òscars de la música», en la categoria de música clàssica per la seua obra: Concert per a marimba i orquestra.


El Concert per a marimba i orquestra va ser compost entre maig de 2005 i gener de 2006 i l’estrena va tenir lloc a l’Auditori ‘Martín Codax’ del Conservatori Superior de Vigo el 24 de maig de 2006, a càrrec del solista Jordi Francès i l’orquestra d’aquest centre, sota la direcció de Javier Viceiro. La peça està dedicada a la memòria d’Elena Martínez Navarro, una jove coneguda de l'autor, que va morir a causa d’una greu malaltia dies després de tenir el seu fill.

L’obra respon a l’estructura tradicional del concert, és a dir, tres moviments (Allegro-Adagio- Allegro): el primer d’aire jovial en forma sonata, el segon de caràcter meditatiu, articulat com un tema variat i el tercer de caràcter transcendental en forma de scherzo.

L’any passat l’editorial Omnes Bands va publicar la reducció per a piano i la versió per a banda d’aquest concert, que fou estrenada per l’Orquestra de Vents Filharmonia, sota la direcció de José R. Pascual-Vilaplana i amb José Luis González, com a solista. Els premis HMMA, considerats com uns dels guardons independents amb major prestigi en el món, varen nàixer l’any 2008 a fi de reconèixer i premiar la producció musical de tots el mitjans audiovisuals (cinema, curtmetratges, televisió, publicitat, vídeos musicals, videojocs, música de diversos estils...), a més dels treballs discogràfics i la producció compositiva d’artistes independents

de tot el món.

Alguns dels seus nominats han estat grans compositors de pel·lícules com John Williams (Lincoln), Howard Shore (The Hobbit), Hans Zimmer (Inception), Marco Beltrami (Trouble with the curve- Colp d’efecte) o Mychael Danna (Live of Pi-La vida de Pi), i també altres artistes de renom internacional com Bob Dylan, als quals se’ls reconeix tota la seua dedicació a la indústria de

música.

La setena edició dels Hollywood Music in Media Awards (HMMA) tindrà lloc el dijous 20 de novembre de 2014 en el famós ‘Henry Fonda Theater’ de Hollywood, Califòrnia. L’esdeveniment serà retransmès a un bon grapat de països i comptarà amb actuacions en directe, presentacions dels premis i una recepció VIP, entre d’altres.

Sens dubte, aquesta nominació suposa un nou reconeixement a la producció compositiva de Ramon Garcia i Soler que, de segur, ajudarà a difondre la seua música arreu del món.

Galeria d'Imatges

Calendari d'events

<<mayo de 2024>>
lunmarmiéjueviesábdom
29301

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

12
3456789

Accés a la Intranet

www.ateneumusical.org Usuari:
www.ateneumusical.org
www.ateneumusical.org Password:
www.ateneumusical.org Login
www.ateneumusical.org

Ateneu Musical

Ateneu Musical Contesta