Estas en: Valencià www.ateneumusical.org Ateneu Musical www.ateneumusical.org Noticies www.ateneumusical.org El veterà compositor José Insa desfilarà en la Filà Cordó en la Diana de Festes d'Alcoi el proper dijous

El veterà compositor José Insa desfilarà en la Filà Cordó en la Diana de Festes d'Alcoi el proper dijous

Comparteix-ho al Facebook Compartir al Facebook

-       La filà d’Alcoi vol retre a l’Ateneu Musical un homenatge en el seu 25è Aniversari en la figura del seu director fundador


-       La banda contestana també acompanyarà enguany en l’entrada al Capità dels Andalusos, Vicente Cortés, i a l’alferes dels Asturians, Juan Carlos Anduix

El veterà director i compositor contestà José Insa Martínez desfilarà vestit de cordoner a la Diana de Sant Jordi, el proper dijous dia 22 d’abril, en el tram comprés entre El Partidor i la Plaça d’Espanya. La fià Cordó ha volgut retre un homenatge a l’Ateneu Musical de Cocentaina en el seu 25è Aniversari, que representa també 25 anys sent la seua banda oficial, i ho farà en la figura del seu director fundador.

La Societat Ateneu Musical de Cocentaina i la Filà Cordó d’Alcoi celebren enguany el 25 aniversari des que en 1985, amb el naixement de l’agrupació, es convertira en la banda oficial de la entitat festera. Per a conmemorar-ho, ambdues entitats han preparat diverses activitats. Així, el passat divendres 26 de febrer va tindre lloc a Alcoi un ‘ensaiet’ en el que els músics van ser convidats a convertir-se per un dia en festers. Membres dels dos col·lectius van passar una grata vetlada amb els sons de pasdobles i marxes mores.

El contestà José Insa Martínez, amb 85 anys, ha dedicat tota la seua vida a la música, primer com a músic militar i més tard com a professor del conservatori de Pamplona. És una de les figures més veteranes i reconegudes dins del món de la composició de música per a moros i cristians. De fet és autor d’un ampli repertori que inclou peces tan conegudes com els pasdobles Luís Sáez o Alberri, o marxes mores com Al-Azarch i Mar-Bro. José Insa Martínez també és autor de la marxa mora Pluma i Cordó i pasdoble Músics i Cordoneros, ambdós dedicades a la filà alcoiana de la que l’Ateneu és banda titular. Este últim pasdoble serà el que el proper dijous acompanyarà a l’esquadra de la Diana a la que participarà José Insa, interpretada per la banda de música que fa fundar l’any 1985.

L’Ateneu Musical es va fundar a la primavera de 1985 i aquell mateix any ja va participar a ‘La Dinà’ amb els cordoneros, i en abril de 1986 actuava per primera vegada a les festes de Moros i Cristians d’Alcoi, on no ha fallat mai durant este quart de segle. Com a anècdota cal destacar que la Filà Cordó va adelantar a l’Ateneu part dels diners que havia de cobrar per tocar a festes de 1986, el que va permetre que la banda contestana, que partía de zero, poguera confeccionar els seus uniformes oficials. Des d’aleshores la relació entre les dos entitats ha sigut molt fructifera.

A més d’alguns concerts especials efectuats durant este temps l’any 2006 va enregistrar el disc compacte Blau i Nacre. La marxa mora Cordó 95, del músic fundador de l’Ateneu Josep Vicent Egea i Insa, ha marcat un abans i un després a la història de la música festera.

LA BANDA DEL CAPITÀ I L’ALFERES

A més d’actuar en la Filà Cordó, l’Ateneu Musical de Cocentaina ha sigut una de les societats músicals més solicitades a les festes d’Alcoi durant estos anys per esquadres especials, ballets, boatos, i per a acompanyar a càrrecs. Enguany i coincidint amb una celebración tan important com el 25è Aniversari, l’Ateneu Musical de Cocentaina, dirigida per Iñaki Lecumberri, tindrà l’honor d’acompanyar tant al Capità Cristià, Vicente Cortés, de la fila Andaluces, com a l’Alferes Cristià, Juan Carlos Anduix, de la fila Asturianos a l’Entrada Cristiana del dijous. Per la vesprada i, per 25è any consecutiu, l’Ateneu baixarà Sant Nicolau amb la Filà Cordó.

Galeria d'Imatges

Calendari d'events

<<diciembre de 2023>>
lunmarmiéjueviesábdom
272829301

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

1234567

Accés a la Intranet

www.ateneumusical.org Usuari:
www.ateneumusical.org
www.ateneumusical.org Password:
www.ateneumusical.org Login
www.ateneumusical.org

Ateneu Musical

Ateneu Musical Contesta