Estas en: Valencià www.ateneumusical.org Ateneu Musical www.ateneumusical.org Noticies www.ateneumusical.org L’ Ateneu Musical de Cocentaina celebra el seu XXVIé Concert de Festes.

L’ Ateneu Musical de Cocentaina celebra el seu XXVIé Concert de Festes.

Comparteix-ho al Facebook Compartir al Facebook

El dia 8 d’agost a les 22.30 h va tindre lloc al Pati d’Armes del Palau Comtal de Cocentaina el, ja més que tradicional, Concert de Festes a càrreg de la Societat Ateneu Musical de Cocentaina. Aquesta vegada, el programa girava entorn a la dona i a l’ homenatge al mestre i director fundador de la banda José Insa, desaparegut durant les celebracions del 25é aniversari de l’Ateneu. José Insa va estar present al concert, com tots els anys havia estat amb la interpretació de les seues peces retrent-li un homenatge amb peces tan significatives d’ell com Als amics, Mar Bro (dedicada el primer president de l’Ateneu) i, fins i tot, una estrena absoluta, Carmen Platero. Una emocionada Carmen Platero va dirigir unes paraules d’agraïment infinit a José Insa. Altra peça i formant part de l’homenatge, Pepito Insa, del contestà i membre de la banda Santiago Revert, estrenada aquella nit, va ser altra de les peces que es va deixar sentir al concert. Tot van ser paraules d’agraïment a una persona que des de sempre ha estat tan involucrat en la seua banda, en els seus amics, en la seua família.  Aitas d’ Alfredo Anduix i Pere (premi composició del V Concurs de Composició de Música Festera d’Altea 2004) de Josep Vicent Egea van tancar la primera i emotiva primera part del Concert de Festes.


La segona part del programa va donar el protagonisme a les dones. Aquest any i amb la nova junta de Festes, és el primer any que és una dona la presidenta d’aquesta organització, Pepa Prats, i també, és la primera vegada que l’ encarregada de dirigir l’himne de festes de Cocentaina és una dona Ester Aparisi, a més, membre de la banda de l’Ateneu. I com de noms de dona anava l’argument, Esther de J. Antoni Vila va ser el pasdoble que va encetar la segona part del concert. Seguida de Clara, marxa cristiana de Llorenç Belda que va guanyar el Primer premi al concurs de composició del II Simposium de Música Festera de l’ UNDEF en 2001, Aträm marxa mora de Jose Rafael Pascual Vilaplana, La Tata pasdoble de l’ ontinyentí Saül Gómez, Lucía marxa cristiana del contestà Ignacio Garcia Vidal i, per acabar, Lídia marxa mora de l’atzenetí Ramón García i Soler. Vam poder comptar amb la presència d’ alguns dels compositors de les peces com a directors convidats que van pujar a dirigir les seues peces: Santiago Revert, Alfredo Anduix, Josep Vicent Egea, Jose Rafael Pascual, Saül Gómez, Ignacio García Vidal i Ramón García i Soler. L’ Ateneu també va poder comptar amb la col·laboració de la colla de dolçainers La Xafigà de Muro.


Per acabar el concert, es va interpretar l’Himne de Festes amb música de José Insa i lletra de Gerardo Mur.


Emoció i sentiments van aflorar en una nit plena de records i sobre tot, plena de música i de festa.


Neus Blasco

Galeria d'Imatges

Calendari d'events

<<diciembre de 2023>>
lunmarmiéjueviesábdom
272829301

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

1234567

Accés a la Intranet

www.ateneumusical.org Usuari:
www.ateneumusical.org
www.ateneumusical.org Password:
www.ateneumusical.org Login
www.ateneumusical.org

Ateneu Musical

Ateneu Musical Contesta