Estas en: Valencià www.ateneumusical.org Ateneu Musical www.ateneumusical.org Noticies www.ateneumusical.org L’Ateneu Musical de Cocentaina guanya el Primer Premi al Certamen Provincial d’Alacant

L’Ateneu Musical de Cocentaina guanya el Primer Premi al Certamen Provincial d’Alacant

Comparteix-ho al Facebook Compartir al Facebook
Ateneu Musical

La societat musical contestana captiva al jurat i queda a només 20 punts de la Menció d’Honor


La Societat Ateneu Musical de Cocentaina ha guanyat el Primer Premi al Certamen Provincial d’Alacant celebrat aquest diumenge 30 de març al Teatre Wagner de la localitat d’Asp. L’Ateneu ha competit contra altres cinc bandes baix la batuta de Ramon Garcia i Soler realitzant una extraordinària actuació. La banda contestana comparteix el guardó amb la Societat Unió Musical de La Canyada. L’Ateneu va obtindre 343 punts, i es va situar a tan sols 20 punts d’aquesta entitat, que va obtindre la Menció d’Honor.


L’Ateneu Musical ha participat en moltes ocasions al Certamen Provincial amb una sort desigual. Per a trobar un Primer Premi al palmarès hi ha que remuntar-se a 1994. En aquella ocasió i baix la batuta del mestre murer Joan Garcia Iborra va obtindre la Menció d’Honor, però a la tercera secció, mentre que ara, vint anys després, ha sigut a segona.


El president de l’Ateneu Musical, Frajo Reig, ha manifestat que “este és el primer dels èxits que vindran en esta nova etapa, perquè tenim moltes ganes de fer molta feina i continuar millorant”. Franjo Reig ha recordat que la junta que presideix fa molt poques setmanes que ha assumit el càrrec, i el Certamen s’ha preparat en un “temps rècord”, però ha demostrat que “hi ha un enorme potencial per a fer tot el que ens proposem”.


“Estem molt contents per que hem aconseguit fer pinya i que els músics s’involucren en este projecte com feia molt de temps no s’havia vist. A més, hem competit contra bandes de molt de nivell, com la de La Canyada, que podria haver participat a primera secció i ho va fer contra nosaltres. Enhorabona a tots”, ha apuntat.


Les següents bandes classificades han sigut la Societat Lírica i Musical de Benissa (304,5 punts), la Societat Musical L’Aliança de Mutxamel (297 punts), la Unión Musical Ciudad de Asís d’Alacant (286 punts) i la Unión Musical de Hondón de las Nieves (271,5 punts).


L’obra obligada per a les sis formacions que ha sigut Nautilus, de Juan Luis Roig, i la de lliure elecció, Mutanza, de James Curnow. El pasdoble elegit per l’Ateneu per iniciar la seua intervenció ha sigut El Camino, del contestà Josep Vicent Egea Insa.


Intensa preparació


La participació al Certamen Provincial ha estat plantejada per la Junta Directiva de l’Ateneu Musical com un important revulsiu per a incrementar la qualitat. Per a això, des de la vicepresidència de l’Ateneu que ostenta Simeón Faus s’ha aconseguit integrar a un gran nombre de professionals de la banda i col·laboradors. En este sentit cal destacar l’assaig-conferència didàctica realitzat el 8 de febrer pel director d’orquestra Ignacio Garcia Vidal.


També han participat activament en els preparatius el professor de clarinet de l’Escola de l’Ateneu i exdirector de la banda, Iñaki Lecumberri Camps; el director de l’Escola i professor de saxofó Raül Richart; el professor de Trompeta i membre de l’Orquestra de les Arts, Josep Olcina; o el professor de percussió Natxo Pascual.


Este dissabte 22 de març va tindre lloc a Planes una intensa jornada de convivència amb assajos per cordes, parcials i de banda completa, al que participaran onze professors especialistes en tots i cadascun dels instruments. Tots ells treballaren baix les ordres de Ramón García i Soler per perfeccionar el repertori del certamen. També assessoren a la banda els professionals José Rafael Pascual, Juan Luis Roig i José María Mogino.


L’última de les activitats prèvies al certamen previstes va tindre lloc el dissabte 29 de març per la vesprada al Centre Cultural El Teular de Cocentaina, amb un assaig de portes obertes.

Galeria d'Imatges

Descàrreges Relacionades

Calendari d'events

<<mayo de 2024>>
lunmarmiéjueviesábdom
29301

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

12
3456789

Accés a la Intranet

www.ateneumusical.org Usuari:
www.ateneumusical.org
www.ateneumusical.org Password:
www.ateneumusical.org Login
www.ateneumusical.org

Ateneu Musical

Ateneu Musical Contesta