Estas en: Valencià www.ateneumusical.org Ateneu Musical www.ateneumusical.org Noticies www.ateneumusical.org L’Ateneu Musical de Cocentaina intensifica els assajos amb motiu de la participació al certamen provincial

L’Ateneu Musical de Cocentaina intensifica els assajos amb motiu de la participació al certamen provincial

Comparteix-ho al Facebook Compartir al Facebook
Ateneu Musical

El dissabte celebra una intensa jornada de convivencia i concert a Planes amb la col·laboració de nombrosos professionals


La Societat Ateneu Musical de Cocentaina participarà el proper diumenge 30 de març al Certamen Provincial d’Alacant que se celebra al Teatre Wagner de la localitat d’Asp. La banda de Cocentaina competix a la Segona Secció de les quatre en les que es dividix el concurs, la més concorreguda, amb sis prestigioses societats (a la primera secció sols hi ha dues aspirants). Les bandes que actuaran a Asp compten amb 65 integrants i son la Societat Lírica i Musical de Benissa, la Societat Musical L’Aliança de Mutxamel, la Societat Unión Musical de La Canyada, la Unión Musical de Hondón de las Nieves i la Unión Musical Ciudad de Asís d’Alacant.


L’Ateneu Musical estarà dirigit per Ramón García i Soler. L’obra obligada per a les sis formacions que competixen és Nautilus, de Juan Luis Roig, i la de lliure elecció selecionada per García i Soler, Mutanza, de James Curnow. El pasdoble elegit per l’Ateneu per iniciar la seua intervenció és El Camino, del contestà Josep Vicent Egea Insa. La societat Ateneu Musical ha posat a dispossició dels socis i aficionats autobusos per a acompanyar-los a Asp.


El president de l’Ateneu Musical, Franjo Reig, ha explicat que competir en els certamens forma part de l’ADN de la banda des de la seua fundació: “participar a estos concursos suposa donar un fort impuls a la qualitat de la banda, perquè es fa una gran preparació. És molt difícil obtindre el primer premi amb el nivell que hi ha, però ens presentem amb mentalitat guanyadora i amb la intenció de fer una actuació histórica”. Franjo Reig ha destacat que els últims mesos hi ha hagut molts canvis a la banda, amb la nova Junta Directiva, i amb una nova línea que vol reprendre la filosfia histórica de l’Ateneu. “Esperem que estos canvis siguen un revulsiu que motiven més encara a la nostra societat per a aconseguir nous èxits”, ha afegit.


Intensa preparació


La participació al Certamen Provincial ha estat plantejada per la Junta Directiva de l’Ateneu Musical com un important revulsiu per a incrementar la qualitat. Per a això, des de la vicepresidència de l’Ateneu que ostenta Simeón Faus s’ha aconseguit integrar a un gran nombre de professionals de la banda i col·laboradors. En este sentit cal destacar l’assaig-conferència didáctica realitzat el 8 de febrer pel director d’orquestra Ignacio Garcia Vidal.


També han participat activament en els preparatius el professor de clarinet de l’Escola de l’Ateneu i exdirector de la banda, Iñaki Lecumberri Camps; el director de l’Escola i professor de saxofó Raül Richart; el professor de Trompeta i membre de l’Orquestra de les Arts, Josep Olcina; o el professor de percussió Natxo Pascual.


Este dissabte 22 de març tindrà lloc a Planes una intensa jornada de convivencia amb assajos per cordes, parcials i de banda completa, al que participaran onze professors especialistes en tots i cadascún dels instruments. Tots ells treballaran baix les ordres de Ramón García i Soler per perfeccionar el repertori del certamen. També assessoran a la banda els professionals José Rafael Pascual, Juan Luis Roig i José María Mogino. Esta intensa sessió finalitzarà a les 19 hores amb un concert obert al públic, amb la banda de Planes. “Es tracta d’un dia per a treballar dur, disfrutar, aprendre i passar-ho bé entre companys i amics”, ha apuntat Franjo Reig.


L’última de les activitats previes al certamen previstes tindrà lloc el dissabte 29 de març per la vesprada al Centre Cultural El Teular de Cocentaina. L’Ateneu realitzarà un assaig de portes obertes per a apropar el treball als amants de la música que no ens puguen acompanyar a Asp.


 

Galeria d'Imatges

Calendari d'events

<<mayo de 2024>>
lunmarmiéjueviesábdom
29301

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

12
3456789

Accés a la Intranet

www.ateneumusical.org Usuari:
www.ateneumusical.org
www.ateneumusical.org Password:
www.ateneumusical.org Login
www.ateneumusical.org

Ateneu Musical

Ateneu Musical Contesta