Estas en: Valencià www.ateneumusical.org Ateneu Musical www.ateneumusical.org Noticies www.ateneumusical.org L'Ateneu Musical i la Filà Cordó celebren 25 anys de relació i amistat a les festes d'Alcoi

L'Ateneu Musical i la Filà Cordó celebren 25 anys de relació i amistat a les festes d'Alcoi

Comparteix-ho al Facebook Compartir al Facebook

Músics i cordoneros van celebrar conjuntamente el passat divendres un ‘ensaiet’ a la filà Cordoneros i es van entregar un quadre conmemoratiu.


La banda contestana també acompanyarà enguany en l’entrada al Capità dels Contrabandistes, Vicente Cortés, i a l’alferes dels Asturians, Juan Carlos Anduix.


La Societat Ateneu Musical de Cocentaina i la Filà Cordó d’Alcoi celebren enguany el 25 aniversari des que en 1985, amb el naixement de l’agrupació, es convertira en la banda oficial de la entitat festera. Per a conmemorar-ho, ambdues entitats han preparat diverses activitats. El passat divendres 26 de febrer va tindre lloc a Alcoi un ‘ensaiet’ en el que els músics van ser convidats a convertir-se per un dia en festers. Membres dels dos col·lectius van passar una grata vetlada amb els sons de pasdobles i marxes mores.

Especialment emotiu va ser el reencontre del compositor i director fundador de l’Ateneu, José Insa Martínez, amb els festers més veterans, amics als que els ha dedicat diverses obres del seu arxiu durant l’últim quart de segle, com el pasdoble Músics i Cordoneros i la marxa mora Pluma i Cordó.

El Primer Tro de la Filà Cordó, Carlos Vicens, el Darrer Tro, Pedro Mora, i el vocal musical Rafael Tortosa, van fer entrega al president de l’Ateneu d’un tapís artesanal amb la figura de Sant Jordi ‘el Xicotet’. El president de l’Ateneu Musical, Rafael Faus, va agrair als cordoneros la confiança depositada en la banda, especialment “ara fa 25 anys quan l’Ateneu semblava una aventura que ningú sabia com eixiria i, afortunadament, ha tingut molts bons resultats”. Rafael Faus va subratllar que “per damunt de les persones i les juntes directives, sempre estaran les entitats, i això garantitza el futur d’esta relació”.

L’Ateneu Musical es va fundar a la primavera de 1985 i aquell mateix any ja va participar a ‘La Dinà’ amb els cordoneros, i en abril de 1986 actuava per primera vegada a les festes de Moros i Cristians d’Alcoi, on no ha fallat mai durant este quart de segle.

Cal destacar que la Filà Cordó va adelantar a l’Ateneu part dels diners que havia de cobrar per tocar a festes de 1986, el que va permetre que la banda contestana, que partía de zero, poguera confeccionar els seus uniformes oficials. Des d’aleshores la relació entre les dos entitats ha sigut molt fructifera. A més d’alguns concerts especials efectuats durant este temps l’any 2006 va enregistrar el disc compacte Blau i Nacre. La marxa mora Cordó 95, del músic fundador de l’Ateneu Josep Vicent Egea i Insa, ha marcat un abans i un després a la història de la música festera.

 LA BANDA DEL CAPITÀ I L’ALFERES

A més d’actuar en la Filà Cordó, l’Ateneu ha sigut una de les societats músicals més solicitades a les festes d’Alcoi durant estos anys per esquadres especials, ballets, boatos, i per a acompanyar a càrrecs. Enguany l’Ateneu Musical de Cocentaina, dirigida per Iñaki Lecumberri, tindrà l’honor d’acompanyar tant al Capità Cristià, Vicente Cortés, de la fila Andaluces, com a l’Alferes Cristià, Juan Carlos Anduix, de la fila Asturianos. Per la vesprada i, per 25è any consecutiu, l’Ateneu baixarà Sant Nicolau amb la Filà Cordó.

Galeria d'Imatges

Calendari d'events

<<diciembre de 2023>>
lunmarmiéjueviesábdom
272829301

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

1234567

Accés a la Intranet

www.ateneumusical.org Usuari:
www.ateneumusical.org
www.ateneumusical.org Password:
www.ateneumusical.org Login
www.ateneumusical.org

Ateneu Musical

Ateneu Musical Contesta