Estas en: Valencià www.ateneumusical.org Ateneu Musical www.ateneumusical.org Noticies www.ateneumusical.org L’Ateneu obri una nova etapa a les festes de Cocentaina després de 24 anys de col•laboració amb els Almogàvers

L’Ateneu obri una nova etapa a les festes de Cocentaina després de 24 anys de col•laboració amb els Almogàvers

Comparteix-ho al Facebook Compartir al Facebook

L’Ateneu Musical inicia este 2009 una nova etapa a les festes de Moros i Cristians de Cocentaina en la que per primera vegada en la seua història no serà la banda oficial de cap filà. La societat musical actuarà als actes oficials de l’Ajuntament, així com l’entrada i les col·laboracions puntuals amb les diferents filaes contestanes que la soliciten. Finalitza així una fructífera etapa de vinculació amb els Almogàvers com a banda oficial que es remunta a l’estiu de 1985 i s’ha renovat any rere any de forma ininterrompuda. La societat actual, molt diferent a la de fa 24 anys, ha portat a la nova situació. Músics i festers inicien ara una nova etapa seguint camins diferents.Quedaran per al record alguns dels millors moments de la banda i les millors interpretacions de música al carrer de la seua història. L’Ateneu Musical i la música que interprete sempre estaran lligats inevitablement a esta filà, i algunes de les obres recordaran actes realitzats amb els del crit ¡Desperta ferro!. De fet, molta de la música del repertori bàsic de l’Ateneu du per nom el d’algun fester d’esta filà, on a més de viure moments de festa, molts músics tenen, o han tingut, amics i familiars. Dianes amb sabor tan contestà com la que als sons de Paquito el Xocolatero marcava un hite en la història per la incorporació de la dona, entrades en les que es donà peu a la innovació amb obres al carrer com Picadilly Circus, o ‘xarangues’ en la filà que es convertien en autèntics concerts de la millor música festera per als festers i el veïnat dels carrers Santa Bàrbera i la placeta dels Apóstols. L’Ateneu també ha enregistrat un Disc Compacte (Almogávares en Cocentaina. Any 2004) per a la comparsa que serà el testimoni per sempre d’un treball ben fet.


Els Almogàvers han tingut un paper clau en la consolidació de l’Ateneu Musical. El primer acte al que va participar la banda va ser la Publicació de les festes, en maig de 1985. Els festers d’esta filà, amics personals del mestre fundador de l’Ateneu, José Insa, van fer un avanç de 200.000 pessetes de l’època (1.200 euros actuals) per a que aquells joves que iniciaven una aventura, i encara no tenien ni instruments, pogueren vestir uniforme. Amb aquell prèstec, i altres ajudes altruistes de gent que va confiar en el projecte, l’Ateneu es va convertir en una realitat ja consolidada.


Moltes gràcies als Almogàvers pel seu recolzament i molta sort en la nova etapa.

Calendari d'events

<<diciembre de 2023>>
lunmarmiéjueviesábdom
272829301

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

1234567

Accés a la Intranet

www.ateneumusical.org Usuari:
www.ateneumusical.org
www.ateneumusical.org Password:
www.ateneumusical.org Login
www.ateneumusical.org

Ateneu Musical

Ateneu Musical Contesta