Estas en: Valencià www.ateneumusical.org Ateneu Musical www.ateneumusical.org Noticies www.ateneumusical.org Notícia en Revista el Comtat gener

Notícia en Revista el Comtat gener

Comparteix-ho al Facebook Compartir al Facebook

Intensa activitat musical en els últims mesos de l'any de l'Ateneu Musical Contestà. 


El passat mes de Novembre, la Societat Ateneu Musical va celebrar la seua festivitat en honor a Santa Cecília.  Els actes vàren començar el primer diumenge de novembre amb el tradicional partit de futbet Canya-Metal, imposant-se la canya per un 6 a 4. Tot seguit el grup de Metalls de l’Ateneu Musical, va oferir el dissabte 15 de novembre un concert de Cambra al Centre Cultural el Teular, aprofitant la setmana Cultural de Santa Cecília. Un dels actes més característics de l’Ateneu és l’Arreplegà, aquest dia es va celebrar el diumenge 16 i és quan els xiquets i xiquetes entren oficialment a formar part de la banda. A les 9:30 del matí va tindre lloc la celebració de la Misa en Honor a Snta. Cecília a l’esglèsia del Covent. Tot seguit es va fer un pasacarrer amb el motiu d’arreplegar tots els nous músics a la seua pròpia casa; Dario Juárez (oboè), Lucia Quiles (flauta), Cristina Gilabert (flauta), Mauro Alcaide (Clarinet), Rafa Figuerola (sax. alt) i Lídia Montava (trompeta). Aquest any l’Ateneu va haver de desplaçar-se a les poblacions veïnes de l’Alqueria d’Asnar i Muro, ja que dos xiquetes que entreven com a nous músics de la banda eren d’aquestes respetives poblacions.

El dilluns 17 de Novembre va tindre lloc l’acte de presentació de I Curs de Direcció “José Insa Martínez”, organitzat per l’Escola de Música i en aquesta primera edició impartit pel mestre Ignacio García Vidal, músic de l’Ateneu i en l’actualitat és director titular de la Joven Orquesta Sinfónica "Ciudad de Salamanca", i també col·labora amb altres orquestres de gran repercució internacional. El director de l’Escola de l’Ateneu, Raül Richart, va crear un projecte aprofitant l’especialització en el camp pedagògic del mestre García Vidal, que junts i amb la col·laboració d ela banda de l’Ateneu, vàren fer possible aquest preojecte formatiu en el camp de la direcció.

Les classes teòriques del curs es van realitzar a l’Escola de Música i les sessions pràctiques al Centre Cultural el Teular amb la col·laboració de la banda de l’Ateneu durant la setmana del 17 al 22 de Novembre., amb un total de 10 alumnes matriculats de diferents llocs de la Comunitat Valenciana; Cocentaina, Alcoi, Castalla, Ibi, La Canyada, Benilloba...Tot un èxit de participació en unes dates plenes d’activitats musicals, com la Jam Session realitzada per “The Moises Olcina sextet” al pub Belle Epoque el dijous 20, i la ponència realitzada per Miguel Moreno Guna el divendres 21, actual director de la Banda Primitiva de Lliria.

Per finalitzar els actes en Honor a Santa Cecília i cloenda del curs, el dissabte 22 de Novembre es va realitzar el tradicional concert de la banda jove de l’Ateneu, que aquest any va comptar amb la participació dels alumnes de l’escola i col·legi públic Real Blanc. A la segona part, els alumnes del curs van poder possar en pràctica tot allò aprés durant la setmana amb les peces La Revoltosa i la Suite Nº1 de Edvard Grieg “Peer Gynt”. Per concloure el concert, el mestre del curs va dirigir la Farándola de “La Arlesiana” de Bizet de forma magistral.

Al mes de Desembre l’Escola va tancar l’any amb un concert didàctic dirigit als alumnes de 1r i 2n cicle de primària de les tres escoles de Cocentaina que ompliren de gom a gom el Teular, en el que participaren grups de cambra de l’Escola i la Banda Jove de l’Ateneu. Aquest dia els més menuts van poder gaudir i participar activament al llarg del concert amb jocs musicals.

Acualment, la Societat Ateneu Musical prepara el Tradicional concert de benvinguda d’any per al dia 4 de Gener a les 12 del mig dia. Aquesta serà la 21 edició que es realitza amb un format característic de valsos vienessos i solistes com Josep Maria Olcina i Andrés i Iñaki Lekumberri i Camps, dos joves músics de l’Ateneu que actualment dediquen la seua vida professional a la música.


Verónica Blasco Marín

Galeria d'Imatges

Calendari d'events

<<diciembre de 2023>>
lunmarmiéjueviesábdom
272829301

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

1234567

Accés a la Intranet

www.ateneumusical.org Usuari:
www.ateneumusical.org
www.ateneumusical.org Password:
www.ateneumusical.org Login
www.ateneumusical.org

Ateneu Musical

Ateneu Musical Contesta