Estas en: Valencià www.ateneumusical.org Ateneu Musical www.ateneumusical.org Raül Richart Pascual

Raül Richart Pascual

Comparteix-ho al Facebook Compartir al Facebook
Ateneu Musical

Titulat Superior en Música en l’especialitat Història i ciències de la música, “musicologia” per la Universitat de La Rioja. Títol Professional de saxòfon pel Conservatori Óscar Esplà d’Alacant, Enginyer Tècnic en Telecomunicacions en l’especialitat Telemàtica, també obté el Certificat d’aptitut pedagògica, C.A.P a l’institut de les ciències de l’educació.


Comença els seus estudis musical, seguint la tradició del seu avi matern a l’Escola de música de l’Ateneu Musical de Cocentaina a l’edat de 10 anys amb el saxòfon, amb el professor Jose Vicente Gisbert Pérez on en tan sols un any amb l’instrument passa a formar part de la banda de la Societat Ateneu Musical de Cocentaina al novembre de 1991. Posteriorment realitza les proves d’accés al Conservatori Óscar Esplà d’Alacant on cursa Grau Professional de saxòfon amb els professors, José Luís Garrido, Celedonio Jiménez  i el catedràtic Israel Mira Chorro. Realitza diversos cursos de perfeccionament a diverses localitats amb Vicente Toldos, Carlos Revert, Claude Delangle, Daniel Deffayet entre altres.  


El seu interés per la música moderna i el jazz el fan endinsar-se en aquest món de la mà del saxofonista Francisco Ángel Blanco “Latino” realitzant encontres i cursos amb músics de la formació  Sedajazz i formant part de la Big Band “Ciutat d’Albaida” com a saxòfon tenor solista, realitzant durant dos anys un elevat nombre de concerts per la comarca amb músics i professors com, David Pastor, Nuno Gómez, Toni Belenguer, Ivan Albuixech, Santi Navalón, Jesús Santandreu entre altres. Col·labora amb distintes agrupacions i artistes com a saxòfon solista en grups com Término Medio, Jesús Lara i la D-generación, DePòlits, Romu Agulló, Andreu Valor, Natxo Division etc.., enregistrant amb ells  temes Pop, Rock, Blues i Funk.

Ha realitzat diversos cursos de formació a la UB “Universitat de Barcelona” amb prestigiosos musicòlegs com, Polo Vallejo, Horacio Curti, Rubén López Cano, Sílvia Martínez, Andrés Serafini... , al 2008 participa a l’activitat “Òpera Oberta”, cicle d’òpera en directe al Liceu de Barcelona. Col·labora amb l’editorial Marfil realitzant i supervisant edicions de llibres didàctics musicals adaptats per a la ESO.  Es membre de la Societat Valenciana de Musicologia (AVAMUS), ha participat a les Jornades sobre musicologia que se celebren anualment a distintes localitats de la Comunitat  Valenciana amb prestigiosos ponents com Gregorio Jiménez Payà, Susana Flores Rodrigo, Maria Salicrú-Maltas, Francisco Carlos Bueno Camejo entre altres. Participa al Congrés Internacional celebrat a Barcelona sobre Iconografia musical a la Mediterrània organitzat per la Societat Catalana de Musicologia i dirigit per Jordi Ballester a l’octubre del 2010. Nominat als premis Euterpe de la Música l’any 2005, entre les cinc millors pàgines web de la Comunitat Valenciana amb la web www.ateneumusical.org.

 Forma part de la “Ciutat Big Band” on ocupa un càrrec a la seva junta directiva i es saxòfon tenor solista d’aquesta, de la mà del músic Moisés Olcina Berenguer també realitza diverses actuacions, en aquesta agrupació i en altres com, “The Moisés Olcina sextet”, Tribut a Miles Davis; Kind of Blue, Invencions Sobtades al 2008. Pel que fa a la música simfònica ha col·laborat amb la Botosani Symphony Orchestra de Rumania dirigida per Alfonso Saura.  Fou membre fundador del “Quartet de saxòfons Ateneu” que durant cinc anys va realitzar un nombre elevat de concerts amb repertori camerístic per a aquesta formació, en l’actualitat forma part del grup de saxòfons “Domenico’s Sax Duet”, especialitzant-se en la música d’aquest important compositor del segle XVIII musical, junt al repertori propi d’aquest tipus de formació de cambra.

Desde l’any 2005 fins l’actualitat és director de l’Escola de Música de l’Ateneu  on també impartix classes de saxòfon, Història de la música, Anàlisi, Informàtica i Tecnologia musical. També impartix classes de saxòfon a l’Escola de música de la “Filarmónica Benillobense” i a l'escola de música de la Societat Musical Cultural de  Penàguila i Escola Josep Moreno Gans d'Algemesí. En l’actualitat  és saxòfon solista a l’Orquestra Titànic  i col·labora en distintes formacions com a saxòfon soprà, alt, tenor i baríton, al mateix temps que perfecciona els seus estudis de Jazz al col·lectiu de músics SEDAJAZZ València, pel què fa al camp de la docència a la plataforma Conservatorio Virtual i de direcció amb el mestre Francisco Navarro Lara.

Raül Richart és ENDORSER de la marca JAPONESA FORESTONE REEDS.

Galeria d'Imatges

Calendari d'events

<<abril de 2019>>
lunmarmiéjueviesábdom
25262728293031
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

12

13

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

12345

Accés a la Intranet

www.ateneumusical.org Usuari:
www.ateneumusical.org
www.ateneumusical.org Password:
www.ateneumusical.org Login
www.ateneumusical.org

Ateneu Musical

Ateneu Musical Contesta